instagram seman cabin

aparat

whatsapp

telegram

youtube

googlemap

motor asansor slide

موتور آسانسور

تعریف و کاربرد موتور آسانسور

نیروی محرکه لازم برای جابجایی کابین آسانسور توسط موتور آسانسور تامین می شود.البته باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که در آسانسورهای کششی همه ی نیروی لازم برای جابجایی کابین توسط موتور تامین نمی شود؛ بلکه بخشی از این نیرو توسط وزن کادر وزنه تامین می گردد.برای مثال وقتی که کابین آسانسور در پایین ترین طبقه قرار دارد، کادر وزنه بالا می باشد و برای بالا آمدن کابین، لازم نیست موتور آسانسور، تمام نیروی مورد نیاز برای به حرکت در آوردن کابین را تامین کند

انواع موتور آسانسور

موتور آسانسور گیربکس

موتور آسانسور گرلس

موتور آسانسور گیرلس و موارد استفاده از آن در صنعت آسانسور

پیشرفت علم و تکنولوژی در صنعت برق و مکانیک باعث شد تا صنعت آسانسور پیشرفت های چشمگیری داشته باشد، این موضوع پیشرفت را می توان در موتور گیرلس آسانسور به طور کامل مشاهده و بررسی نمود. موتورهای گیرلس مغناطیس دائم AC بیش از دو دهه است که در صنعت آسانسور اروپا و آسیا استفاده میشوند و در دهه اخیر، استفاده از آن در پروژه های آسانسوری آمریکای شمالی نیز کامل مرسوم شده است بازدهی مکانیکی بالاتر نسبت به سیستم کششی گیربکسی، بازدهی الکتریکی بالاتر نسبت بهموتورهای کششی القایی یا موتورهای DC موتوری-ژنراتوی (MG) یا سیستمهای هیدرولیکی، اندازه کوچکتر موتور که امکان کوچک کردن موتورخانه یا نصبهای بدون موتورخانه MRL را فراهم میکند و نیاز اندک به تعمیر و نگهداری، از جمله دلایل افزایش روزافزون استفاده از این موتورها است. نکته مهم : مزیت بسیار عالی این موتورها می‌توان به جرأت ادعا کرد که موتور گیرلس آسانسور موتوری است بدون نیاز چندان به تعمیرات و نگهداری و با طبیعت هم سازگار است. موتور سنکرون در موتورهای گیرلس مغناطیس دائم ، روتور با سرعتی برابر با میدان مغناطیسی دوار تولید شده توسط استاتور میچرخد. این همزمانی نتیجه طراحی موتوری متشکل از مغناطیسهای دائم دور از مرکز در روتور است؛ بنابراین نیازی نیست که شار مغناطیسی عبوری از هادی های روتور تغییر کند تا باعث ایجاد میدان مغناطیسی مخالفی شود که چرخش میدان دوار استاتور را دنبال کند؛ چرا که روتور به خودی خود مغناطیسه است و در نتیجه نیازی به لغزش نیست. مگنتهای (روتور) آهنربا ها میدان مغناطیسی دوار استاتور را دنبال میکنند. اگر بخوبی با مفهوم این که موتور گیرلس چیست آشنا شده باشید می توانید موتور سنکرو نرا بشناسید. چنانچه نیروی محرکه از طریق اتصال مستقیم از موتور به قرقره کشش منتقل گردد، موتور از نوع بدون گیربکس (گیرلس) می باشد. موتورهای گیرلس، ولتاژ و فرکانس متغییر کار می کنند. وجود این نوع موتور برای آسانسورهای پرسرعت بسیار مهم است. امروزه این موتور بهترین انتخاب در برآوردن شرایط ترافیکی با کارآیی بالاست موتور گیرلس یا بدون جعبه دنده در صرفه جویی انرژی و با کیفیت بودن سواری آسانسور کاربرد خوبی دارد. ساختار تشکیل دهنده ی آن ها سنکرون آهنربای دائم می باشد. استفاده از این موتورها چند سالی است که زیاد شده است و آن موردی که باعث روند چشمگیر پیشرفت این آسانسور ها است بازدهی خوب آن هاست. به عنوان مثال بازدهی این نوع موتورها 90درصد است در صورتیکه بازدهی موتورهای گیربکس 85 درصد می باشد. همین امر باعث کاهش روند چشمگیر در مصرف انرژی شده است.چون جعبه دنده و یا همان گیربکس حذف شده است در بازدید های دوره ای توسط سرویس کار آسانسور نیاز به بازدید روغن و تعویض آن وجود ندارد. از دیگر ویژگی های مثبت این مدل، کم صدا بودن آن هاست. به دلیل اینکه در ساختار این موتور های آسانسور از روغن استفاده نمی شود با محیط زیست سازگاری خوبی دارند. و همین امر موجب دو برابر شدن قیمت آن ها نسبت به موتور های گیربکس شده است. نکته ی جالب توجه در این مدل موتور ها این است که در آن ها می توان موتورخانه را به طور کامل حذف کرد. بنابراین مورد خیلی مناسبی برای ساختمان های شلوغ که فضای کمتری دارند هستند انواع موتور گیرلس پر کاربرد در آسانسور موتورهای گرلس بشکه‌ای یا درامی (روتور داخلی) موتورهای گرلس دیسکی یا تخت (روتور بیرونی) .

اجزاء موتور آسانسور گیرلس

موتور های گیرلس از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده اند که شامل: انکودر ، ترمز ، فلانژ ، یاتاقان ، جعبه ترمینال بدنه موتور ، روتور به همراه مگنت ها ، محافظ خروج سیم بکسل ها ، براکت ، یاتاقان ، شفت ، ورقه استاتور به همراه سیم پیچی ، فلکه کششی . برای شناخت این قطعات باید بدانید که موتور گیرلس چیست.

دلایل استفاده از موتورهای گیرلس در صنعت آسانسور :

تلفات کاهش یافته و راندمان در موتور گیرلس آسانسور افزایش می یابد علت افزایش راندمان نیز حذف گیربکس است کاهش ابعاد و وزن ارجحیت استفاده از موتور گیرلس به جای موتور گیربکس در آسانسور‌های MRL کاهش صدا و لرزش به دلیل حذف گیربکس، فلایویل و هندویل، حذف کوپلینگ و کاهش تعداد اجزاء دوار دور کم و کاهش تاثیر بالانس قطعات دوار و صدای بلبرینگ‌ها استهلاک کم و عدم نیاز به سرویس و نگهداری پر هزینه و زمان بر بودن خسارت‌های زیست محیطی کاهش می یابند امکان استفاده در سرعت‌های بالا (سرعت‌های بیش از ۳ متر معمولا فقط گیرلس استفاده می‌شود) موتورهای مغناطیس دائم یکی از پربازده ترین گزینه های مورد استفاده در صنعت آسانسور هستند. این بازدهی بالا این فرصت را فراهم می آورد که بسیاری از آسانسورهای مجهز به این موتورهای گیرلس مغناطیس دائم را به سیستم بازیابی انرژی (regeneration)متصل کرد. با استفاده از این سیستم و برگشت دادن انرژی تولید شده در هنگام حرکت کابین خالی به سمت بالا، یا حرکت کابین پر به سمت پایین، به ورودی برق ساختمان و فراهم آوردن امکان استفاده از آن در دیگر مصرفکننده های برق ساختمان، بازگشت سرمایه مالک (مالکان) ساختمان با گذر زمان افزایش خواهد یافت.معموال این انرژی تولید شده با تلف شدن در مقاومت ترمزهای آسانسور به هدر میرود. همچنین حذف گرمای تولید شده در مقاومتهای ترمز، با کاستن از هزینه لازم برای خنک کردن موتورخانه، هزینه های کلی استفاده از آسانسور را بیش از پیش کاهش خواهد داد.

موتور آسانسور گیربکس و موارد استفاده از آن در صنعت آسانسور

در صورتی که نیروی محرکه ورودی از الکتروموتور به قرقره کششی از طریق یک چرخ دنده باشد،موتور از نوع گیربکس دار می باشد

موتور گیربکس دار دو سرعته

در این حالت از یک موتور با دو سیم پیچ جداگانه استفاده می شود.در زمان شروع، موتور با سیم پیچ پر سرعت به کار می افتد و برای محدود کردن جریان، یک مقاومت به صورت سری به آن ها متصل می شود. شتاب گیری آرام کابین با کاهش تدریجی میدان مقاومت صورت می گیرد. با نزدیک شدن به تراز طبقه، موتور یا سیم پیچ پرسرعت از کار می افتد و موتور با سیم پیچ کم سرعت شروع به کار می کند. سرعت کابین تا رسیدن به فاصله کمی از تراز، به صورت تدریجی کاهش می یابد و در این زمان جریان برق قطع می شود و ترمز به صورت اتوماتیک کابین را به آرامی متوقف می سازد.

موتور گیربکس دار تک سرعته (ولتاژ و فرکانس متغییر – VVVF )

در سیستم VVVF مزایایی وجود دارد که با دیگر سیستم ها نمی توان به آن دست یافت. شتاب گیری مثبت و منفی بسیار آرام، این سیستم را نسبت به سیستم دو سرعته برتر می سازد. این سیستم دارای یک سیم پیچ می باشد که با برق متناوب راه اندازی می شود

اجزای تشکیل دهنده موتور گیربکس آسانسور

...

...

...

...

...

تولید، واردات و تعمیر قطعات آسانسور

پیشرفت سریع صنعت آسانسور در جهان و نیاز مبرم کشورمان به تحولی عمیق و جدی در این صنعت، ما را بر آن داشت تا با استفاده از قطعات و لوازم آسانسور با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی، سهمی مفید و کارآ در این زمینه داشته باشد. تجهیزات و قطعات مصرفی تماماٌ از معتبرترین شرکت های تولید کننده و سازنده این صنعت و در بالاترین سطح تکنولوژی روز دنیا تامین می گردد و همچنین نمایندگی فروش بسیاری از قطعات وارداتی و داخلی را در زمینه فروش و خدمات پس از فروش عهده دار گردیده است.

تماس با ما

  • آدرس : تهران
  • تلفن : 6-5-14 84 91 88 021
  • تلفن : 76-74 29 12 66 021
  • همراه : 05 79 577 0930

© 1398 - تمامی حقوق این وب سایت مربوط به وب سایت آسانسور سمان می باشد. | Designed by Mr.ebrahimpoor