instagram

aparat

whatsapp

telegram

twitter

facebook

youtube

products slide

درباره ضربه گیر آسانسور

ضربه گیر آسانسور چیست ؟

یک متوقف کننده ارتجاعی در انتهای مسیر حرکت آسانسور نصب میشود که عمل ترمز کردن بوسیله سیالات یا فنرها صورت میگیرد. بافر یا ضربه‌گیر آسانسور (Elevator buffer) یکی از اجزای ایمنی سیستم آسانسور محسوب می‌شود. بافر آسانسور در انتهای چاه آسانسور یعنی در چاهک و در مرکز ثقل و پایین کابین و وزنه تعادل نصب می‌شود. در صورتی که در عملکرد تمامی اجزای ایمنی آسانسور اختلال بوجود آید، بافر آسانسور وارد عمل می‌شود. بافر انواع مختلف پلاستیکی، هیدرولیکی و فنری دارد که انرژی وارد شده به خود را ذخیره یا دفع می‌کند و از شدت آسیب‌های ناشی از حادثه‌های غیرمترقبه آسانسور جلوگیری می‌کند. در گذشته بافرهای فنری لول یا تخت مورد استفاده قرار می‌گرفتند. بطور کلی وظیفه‌ی بافر جلوگیری از برخورد شدید کابین یا وزنه تعادل در حال سقوط می‌باشد. برای آشنایی با انواع بافر و نحوه‌ی عملکرد هرکدام، با شرکت آسانسور کلمان همراه باشید

کاربرد ضربه گیر آسانسور چیست

اگر هر یک از سوئیچ های دورانداز و یا سنسور های ایمنی آسانسور به هر علت درست عمل نکند، کابین به حرکت خود ادامه می دهد و به کف چاه برخورد می کند از این رو برای جلوگیری از این امر، ضربه گیر آسانسور را در انتهای چاه آسانسور نصب می کنند تا در صورت برخوردکابین به کف چاه آسانسور از شدت خسارات کاسته شود.

بدیهی است احتمال آنکه سوییچ های دور انداز و حد نهایی بالاترین توقف دچار مشکل شوند نیز وجود دارد در اینصورت ،کابین با سقف چاه برخورد خواهد کرد. برای رفع این مشکل در انتهای چاه و در زیر وزنه تعادل نیز از ضربه گیر استفاده میگردد تا امکان حرکت وزنه تعادل و در نتیجه برخورد کابین با سقف چاه از بین برود.

در آسانسورهای پر سرعت، گاه در زیر سقف چاه آسانسور نیز از ضربه گیر آسانسور استفاده می کنند، زیرا شتاب بیشتر کابین در این آسانسور سبب می شود پس از برخورد وزنه تعادل با ضربه گیر آسانسور ، کابین همچنان به حرکت خود ادامه دهد و با سقف چاه برخورد نماید پس ضربه گیر های آسانسور تنها برای وضعیت های بالا طراحی می شوند و مورد استهاده قرار می گیرند. در وضعیت سقوط آزاد، کابین توسط سیستم پاراشوت متوقف می شود.

بافر آسانسور را می‌توان آخرین سیستم ایمنی آسانسور در هنگام سقوط آسانسور یا افزایش سرعت نامی آسانسور دانست. هنگام پایین آمدن آسانسور زمانی که سرعت آسانسور در حدود ۱۵ درصد بیشتر از سرعت نامی باشد و هیچکدام از قطعات ایمنی آسانسور فعال نشود، بافر عمل می‌کند و از شدت ضربه به کابین جلوگیری می‌کند. بافر آسانسور بر روی بتنی ته چاهک آسانسور نصب می‌شود. به قسمتی بتنی که بافر روی آن قرار می‌گیرد سکوی کف چاه می‌گویند. سکوی ضربه‌گیر باید طبق استاندارد آسانسور نصب شوند تا از مقاومت و ایستایی مطلوب برخوردار شود. بافرهای آسانسور در راستای مرکز ثقل کادر وزنه تعادل آسانسور و کابین آسانسور نصب می‌شوند. حداقل ارتفاع سکوی ضربه‌گیر باید ۵۰ سانتی‌متر باشد و دلیل این امر بوجود آمدن جان پناه برای تعمیرکاران آسانسور است. بافر بیشترین اثرگذاری را در زمان حضور تعمیرکاران یا سرویس‌کاران آسانسور در ته چاهک دارد.

انواع بافر آسانسور

1- جمع کننده انرژی : ضربه گیر پلی اورتان پلاستیکی و ضربه گیر فنری در این طبقه بندی می گنجند.

2- مستهلک کننده انرژی: ضربه گیر های هیدرولیک جزء ضربه گیر های مستهلک کننده انرژی می باشند.

ساختار کلی بافر هیدرولیک آسانسور

ضربه گیرهای هیدرولیکی آسانسور از نوع تلف کننده انرژی هستند و در هنگام فشرده شدن انرژی را به گرما تبدیل میکند و طوری طراحی شده اند که در حین عمل توقف، نیروی ثابتی را اعمال نمایند.ساختار کلی ضربه گیر متشکل از یک سیلندر عمودی پر از روغن است که پیستون در درون آن حرکت می کند. روغن در برابر حرکت پیستون مقاومت نشان می دهد و با تعبیه چند سوراخ روغن در سیلندر و تنظیم آن ، سرعت حرکت پیستون تنظیم می شود.

اجزای تشکیل دهنده ضربه گیر هیدرولیکی

1- محفظه روغن (Outer Casing to Receive Ejected Oil)

این محفظه کار نگهداری روغن اضافه داخل ضربه گیر را برعهده دارد. برای اطلاع از میزان سطح روغن، بر روی این محفظه گیج یا روغن نما نصب شده است تا سرویس کار آسانسور سطح روغن را بررسی کند. برای نصب ضربه گیر، در انتهای این محفظه ، صفحه سوراخ شده جوش داده شده است.

2- (Guide and Oil Seal) درپوش محفظه روغن

این قسمت شامل راهنما و آب بند ضربه گیر هیدرولیک است و از سر ریز شدن و نشت روغن داخل محفظه به بیرون جلوگیری می کند.

3- سیلندر اصلی (Cylinder) روی بدنه سیلندر، سوراخ هایی برای عبور روغن تعبیه شده است تا روغن تحت فشار بین پیستون و سیلندر از این سوراخ ها به تدریج تخلیه و وارد محفظه روغن شود. قطر، تعداد و محل قرارگیری این سوراخ ها بر اساس محاسباتی است که طراح را بسوی برآورده کردن الزامات استاندارد راهنمایی می کند.

4- پیستون (Piston)

این قسمت به انتهای میله ای متصل است و در داخل سیلندر حرکت می کند.

5- سر ضربه گیر

6- میله پیستون

7- درپوش

8- گیج روغن

9- فنر برگردان

10- پیستون

11- سوراخ روغن

12- سیلندر

13- محفظه نگهدارنده روغن

14- صفحه اتصال ضربه گیر

15- تسمه قطع کن میکروسوییچ

16- پایه میکروسوییچ

17- فنر برگردان (Return Spring)

که در زیر پیستون قرار می گیرد و پس از فشرده شدن ضربه گیر، پیستون را دوباره به حالت اولیه باز می گرداند و ضربه گیر را برایکار مجدد آماده می سازد. با بالا رفتن پیستون، روغن جمع شده در بالای پیستون و محفظه روغن از سوراخ های موجود در سیلندر کشیده می شود و فضای میان پیستون و سیلندر را پر می کند. به این ترتیی، ضربه گیر دوباره آماده کار خواهد شد.

بافرهای پلی اورتان آسانسور

پلي اورتان به دسته ای از مواد شیمیایی كه از واكنش پلی يول و ايزوسیانات تشكيل شده، اطلاق می گردد مطالعات انجام شده نشان داده كه فوم هاي سخت پلي اورتان به عنوان عايق حرارتي نیز بسیار مناسب اند به دلیل آنکه پلی اورتان به دو دسته فوم های نرم ومحکم تبدیل می شود در صنعت آسانسور رفته رفته جای خود را به درستی پیدا کرد و از فوم نرم این ماده بعنوان ضربه گیر آسانسور استفاده می شود. از پلی اورتان به طور رایج در آسانسور هایی با سرعت نامی پایین استفاده می شود

محل نصب بافر آسانسور

ضربه گیرآسانسور در انتهای چاه آسانسور در محلی که به نام سکوی کف چاه می نامیم در مرکز ثقل کادر وزنه و کابین هر کدام یک عدد بافر نصب می شود، مقدار ارتفاع سکوی محل نصب ضربه گیر ها حداقل باید ۵۰ سانتی متر باشد تا جان پناه ته چاهک آسانسور فراهم شود و تکنسین فنی آسانسور در صورت سقوط کابین در این قسمت پناه بگیرد.

کشور سازنده بافر آسانسور

باتوجه به پیشرفت علم در کشور عزیزمان ، انواع بافر هیدرولیک آسانسور و بافر پلی اورتان آسانسور در داخل کشور تولید میشود ، هرچند تعدادی از بافرهای با کیفیت بالا هم از کشور های آلمان ، چین و ترکیه وارد میگردد

عوامل موثر در قیمت بافر آسانسور

باتوجه به هیدرولیک و پلی ارتان بودن بافر ، قیمت ضربه گیر آسانسور متغیر میباشد .

قیمت بافر هیدرولیک آسانسور

جهت کسب اطلاع از قیمت بافر هیدرولیک آسانسور در قسمت تماس با ما سایت ، با بخش فروش ارتباط حاصل فرمائید

قیمت بافر پلی ارتان آسانسور

جهت کسب اطلاع از قیمت بافر پلی ارتان آسانسور در قسمت تماس با ما سایت ، با بخش فروش ارتباط حاصل فرمائید

الزامات در خصوص ضربه گیر آسانسور

1- ضربه گیر ها باید در پایین ترین حد مسیر حرکت کابین و وزنه تعادل قرار گیرند.

2- چنانچه ضربه گیر ها بهمراه کابین یا وزنه تعادل حرکت می کنند، باید به یک پایه ستون با حداقل ارتفاع 0.5 متر در انتهای سیر حرکت خود حرکت نمایند.

3- چنانچه در چاهک دسترسی به وزنه تعادل بصورت اتفاقی امکان پذیر نباشد، نیازی به پایه ستون ضربه گیر وزنه تعادل نمیباشد. ضربه گیر جهت توقف کابین در سقوط آزاد طراحی نشده است.

4- ضربه گیر فنری / لاستیکی تنها برای سرعت کمتر از 1 بر ثانیه، ضربه گیر فنری / لاستیکی با حرکت برگشتی تدریجی برای سرعت کمتر از 6/1متر بر ثانیه استفاده می گردد.

لازم به ذکر است، ضربه گیر هیدرولیک نیز برای هر نوع سرعتی بخصوص برای سرعت های بیش از 6/1متر بر ثانیه مناسب می باشد.

نحوه نصب و استقرار ضربه گیر آسانسور

نحوه نصب اول : زیر کابین و قاب وزنه فیکس می شود

نحوه نصب دوم : روی سکوهای ضربه گیر کف چاه آسانسورمستقر می گردد.

سکوهای ضربه گیر اکثرا” بتونی می باشد، که در صورت اجرای صحیح و مطابق استاندارد از مقاومت و ایستایی لازم برخوردار خواهد بود. در شرایطی که امکان اجرای بتونی سکوهای ضربه گیر نباشد، می توان از “سکوی ضربه گیر پرتابل” که با استفاده از (تیرآهن- ناودانی – پلیت) ساخته می شود، می توان استفاده نمود.

این نوع سکو که به “سکوهای ضربه گیر پرتابل” مشهور می باشد، با توجه به پلیت جهار سوراخی که در زیر آن تعبیه شده، مناسب برای نصب با استفاده از رولبولت می باشد

اطلاعات فنی درباره ضربه گیر آسانسور:

آسانسور ها باید با ضربه گیر ها که در کف چاهک و در مکان انتهایی حرکت کابین و وزنه تعادل قرار می گیرند ، تا وسیله اضطراری نهایی را تشکیل دهند . اگر ضربه گیرها به کابین یا وزنه تعادل وصل شوند باید یک پایه یا فونداسیونی به ارتفاع نیم متر در چاهک قرار بگیرد تا این ضربه گیر ها روی آن بنشینند.

در مقایسه با نیروی باز دارندگی فزاینده ضربه گیرهای فنری ،ضربه گیرهای روغنی می توانند طوری طراحی شوند که در حین عمل توقف نیروی ثابتی را اعمال نمایند که نتیجتا باز دارندگی ثابت خواهد بود .

ضربه گیر باید توانایی تبدیل انرژی جنبشی کابین ( یا وزنه تعادل ) در لحظه اصابت به حرارت ، و همینطور انرژی پتانسیل ناشی از کاهش سطح ، که مساوی با جابجایی ضربه گیر است را داشته باشد

انواع بافرهای آسانسور در بازار:

بافر پلی ارتان : بافر ایستا و بافر بهران و بافر هیدرولیک : بافر هیدرولیک هیدروفرکو ، بافر هیدرولیک هیدرولیفت ، بافر هیدرولیک تسلا دماوند ، بافر هیدرولیک oleo ، بافر هیدرولیک آسپار ترکیه ، بافر هیدرولیک ویتور ایتالیا ، بافر هیدرولیک تیسن آلمان بافر هیدرولیک مترو پلاست و

نکاتی طلائی در مورد بافرهای آسانسور

1- ضربه گیر آسانسور در پایین‌ترین قسمت چاه آسانسور در راستای حرکت کابین و وزنه تعادل نصب می شود.

2- بافرهای متصل به کابین، به انتهای کابین فیکس می‌شوند.

3- در صورت لزوم می‌توان از سکوی ضربه‌گیر پرتابل به جای سکوی بتونی استفاده نمود

4- ضربه‌گیر فنری-لاستیکی برای سرعت‌های کمتر از یک متر بر ثانیه کاربرد دارند

5- بافرهای فنری-لاستیکی که دارای حرکت برگشتی تدریجی می‌باشند برای سرعت کمتر از ۱.۶ متر بر ثانیه استفاده می‌شوند

6- ضربه‌گیرهای هیدرولیکی برای سرعت‌های بالای ۱.۶ متر بر ثانیه نصب ‌می‌شوند.

نکات مهم در مورد مرغوبیت بافرآسانسور

تحقیقات به عمل آمده نشان می‌دهد که ضربه گیرهای آسانسور در برابر سقوط آزاد کابین یا وزنه تعادل از ارتفاع بالا و همچنین ضربات سنگین کارایی خوبی ندارند. بنابراین استفاده از بافرهایی که از نظر مواد سازنده دارای کیفیت و مرغوبیت بالا است باعث ارتقای ایمنی آسانسور می شود. همچنین تضمین‌کننده مطمئن‌تری برای‌ جان مسافران، سرویس‌کاران و تعمیرکاران آسانسور خواهد بود. برای خرید قطعات آسانسور می‌توانید همین حالا با گروه پشتیبانی آسمان تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید جان انسان با ارزش‌تر از آن است که به دنبال قطعات و تجهیزات ارزان قیمت آسانسور اما بی کیفیت و نامطمئن باشید

...

متن

...

متن

تولید، واردات و تعمیر قطعات آسانسور

پیشرفت سریع صنعت آسانسور در جهان و نیاز مبرم کشورمان به تحولی عمیق و جدی در این صنعت، ما را بر آن داشت تا با استفاده از قطعات و لوازم آسانسور با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی، سهمی مفید و کارآ در این زمینه داشته باشد. تجهیزات و قطعات مصرفی تماماٌ از معتبرترین شرکت های تولید کننده و سازنده این صنعت و در بالاترین سطح تکنولوژی روز دنیا تامین می گردد و همچنین نمایندگی فروش بسیاری از قطعات وارداتی و داخلی را در زمینه فروش و خدمات پس از فروش عهده دار گردیده است.

تماس با ما

  • آدرس : تهران
  • تلفن : 6-5-14 84 91 88 021
  • تلفن : 76-74 29 12 66 021
  • همراه : 05 79 577 0930

© 1398 - تمامی حقوق این وب سایت مربوط به وب سایت آسانسور سمان می باشد. | Designed by Mr.ebrahimpoor